Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Το δώρο του τροπικού δάσους, καθαρό κρύο πιεσμένο -Sacha inchi λάδι σπόρου

Dec 01, 2015

Τον Ιούνιο του 2007, το πετρέλαιο Sacha Inchi κέρδισε το Médaille d'or (Χρυσό μετάλλιο) στον ανταγωνισμό των εμπορευμάτων AVPA Specialty Foods.Sacha Inchi ονομάστηκε "σούπερ φαγητό" λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το λάδι έχει μια ήπια γεύση, όχι πικρή, με ένα καρύδι φινίρισμα. Με νέα έρευνα που δίνει έμφαση στα οφέλη για την υγεία των ωμέγα λιπαρών οξέων, το ενδιαφέρον για βιώσιμες πηγές ωμέγα αυξάνεται. Το λάδι Sacha Inchi χρησιμοποιείται σε χορτοφαγικές δίαιτες για την παροχή φυτικής προέλευσης για λιπαρά οξέα ωμέγα-3.

Το δώρο του τροπικού δάσους βροχής - σπόρων σάχης inchi

Το φυτό Sacha Inchi (φυτό Plukenetia volubilis linneo) είναι αυτόχθονες στο περιαστικό δάσος του Αμαζονίου και παράγει μικρούς ξηρούς καρπούς εξαιρετικά πλούσιους σε υψηλής ποιότητας θρεπτικό φυτικό έλαιο. Τώρα εισήγαμε τους σπόρους από το Περού, που καλλιεργούνται στην όμορφη Xishuangbanna της Κίνας, από το δικό μας εργοστάσιο.
Σύντομη εισαγωγή του σπόρου Sacha inchi

Το λάδι Sacha inchi είναι φυτικό έλαιο που λαμβάνεται από τους σπόρους μέσω ψυχρής πίεσης.

Η παραγωγή πετρελαίου Sacha Inchi αυξάνεται στον Περουβιανό Αμαζόνιο και σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Αποκτά διεθνή αναγνώριση για τις ιδιότητες γεύσης και υγείας του.
Λειτουργία του sacha inchi σπόρου ελαίου
Οι σπόροι της Inchi έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (27%) και πετρέλαιο (35-60%) και το έλαιο είναι πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα ωμέγα-3 λινολενικό οξύ (45-53% της συνολικής περιεκτικότητας σε λιπαρά) και ωμέγα-6 το λινολεϊκό οξύ (34-39% της περιεκτικότητας σε λιπαρά), καθώς και τα μη βασικά ωμέγα-9 (6-10% της περιεκτικότητας σε λιπαρά). Είναι επίσης πλούσια σε ιώδιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε.

Τα δύο λιπαρά οξέα Alpha Linolenic Linoleic Omega-3 και Omega-6 (84%), της σύνθεσης του είναι πολύ σημαντικά για τον έλεγχο και τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Βοηθούν επίσης να σχηματίσουν τον νευρικό ιστό (μυελίνωση), τους ιστούς των ματιών και τη δομή των κυτταρικών μεμβρανών. Αυτά τα λιπαρά οξέα συμμετέχουν επίσης σε άλλες σημαντικές λειτουργίες με άμεσο τρόπο: τη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, τις ανοσολογικές λειτουργίες.
Τα συστατικά του (ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες) χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στη βιομηχανία καλλυντικών. Το λάδι Sacha ιντσών αναστέλλει και προστατεύει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, περιορίζοντας την αφυδάτωση, ενισχύοντας και αναδομώντας τα φυσικά εμπόδια.
Η εξωτερική του χρήση ενδείκνυται για το ευαίσθητο δέρμα, ξηρό, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής και του ερεθισμού, και για ξηρά ή χαλασμένα μαλλιά. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ενεργό συστατικό για την αναγέννηση και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα τρέφουν, θεραπεύουν και αποτρέπουν τα προβλήματα του δέρματος και των μαλλιών.

Back