Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Τα οφέλη της D μαννόζης-FZBIOTECH

Dec 20, 2017

Η D-Μαννόζη είναι μια φυσική απλή ζάχαρη που φαίνεται να είναι μια ασφαλής, πρακτική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI's). Η ϋ-μαννόζη απορροφάται οκτώ φορές πιο αργά από τη γλυκόζη και όταν προσλαμβάνεται, δεν μετατρέπεται σε γλυκογόνο ή αποθηκεύεται στο ήπαρ αλλά μάλλον πηγαίνει απευθείας στο ρεύμα αίματος από την άνω γαστρεντερική οδό. Ως εκ τούτου, η D-μαννόζη φιλτράρεται κυρίως μέσω των νεφρών και κατευθύνεται προς την επένδυση της ουροδόχου κύστης αποτελείται από μόρια πολυσακχαριτών. Οι προβολές που μοιάζουν με δάχτυλο στην κυτταρική επιφάνεια των βακτηρίων Ε. Coli προσκολλώνται στα μόρια αυτά, προκαλώντας μόλυνση. Παρουσία D-Μαννόζης, το Ε. Coli προσκολλάται κατά προτίμηση σε μόρια ϋ-Μαννόζης σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα το οποίο εκδιώκεται με την επόμενη αποβολή.


Τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία αυτής της ζάχαρης είναι η αντιμετώπιση της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος, η βελτίωση της υγείας της ουροδόχου κύστης και η αύξηση της πεπτικής υγείας.

1) ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ (UTIS)

Ο χυμός Cranberry είναι γνωστός για την ικανότητά του να βοηθά στη θεραπεία μίας δυσάρεστης λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος. Αυτή η ικανότητα προέρχεται από τη δραστική ένωση της - D-μαννόζη . Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας UTI.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014, 308 γυναίκες που πάσχουν από συχνές UTI διαιρέθηκαν σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με δόση 2 γραμμαρίων D-μαννόζης κάθε ημέρα για 6 μήνες. Οι άλλες ομάδες είτε έλαβαν ένα φάρμακο συνταγογραφούμενου φαρμάκου (νιτροφουραντοΐνη) που χρησιμοποιήθηκε για UTIs είτε δεν έλαβαν καμία θεραπεία καθόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής των 6 μηνών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 14% των γυναικών που έλαβαν D-μαννόζη είχαν υποστεί επανεμφάνιση της UTI της σε σύγκριση με το 20% της ομάδας συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Το 60% των ασθενών που δεν έλαβαν θεραπεία υπέστη ότι παρουσίασαν επανεμφάνιση της λοίμωξης της.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η D-μαννόζη είχε σημαντικό αποτέλεσμα στη μείωση του κινδύνου μιας επαναλαμβανόμενης UTI παρόμοιας με εκείνη του φαρμάκου συνταγογράφησης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος ανεπιθύμητων ενεργειών μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την ομάδα που έλαβε νιτροφουραντοΐνη.


2) ΥΓΕΙΑ BLADDER

Εκτός από την αποδεδειγμένη ικανότητα αντιμετώπισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων της ουροδόχου κύστης και στη βελτίωση της υγείας της ουροδόχου κύστης συνολικά.

Αρκετές μελέτες εξέτασαν τα αποτελέσματα της ϋ-μαννόζης στην ικανότητα των βακτηριδίων Ε. Coli να προσκολληθούν στο κύτταρο ανθρώπινου ουροποιητικού συστήματος. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν μειώθηκαν τα επίπεδα της D-μαννόζης, αυξήθηκε η ικανότητα των βακτηρίων E.coli να προσκολληθούν στα κύτταρα.

Μια άλλη παρόμοια μελέτη έγινε γύρω από τον ίδιο χρόνο για να αναλυθούν οι επιδράσεις της σε αρουραίους που παράγουν υπερβολικά ούρα που σχετίζονται με το Ε. Coli. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα βακτηρίων Ε. Coli ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν οι αρουραίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με συμπληρωματική D-μαννόζη .


3) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μελέτες έχουν επίσης αποκαλύψει ότι η D-μαννόζη έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την πεπτική υγεία και να προστατεύσει από διάφορες πεπτικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των δωδεκαδακτυλικών ελκών, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και πιθανώς ακόμη και του καρκίνου.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 αποσκοπούσε στην ανάλυση της σχέσης μεταξύ των γλυκοσυστατικών και των ασθενειών των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικά έλκη και γαστρικό καρκίνο. Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Οι ασθενείς που υποφέρουν από καρκίνο του γαστρικού σώματος ήταν επίσης πιθανό να έχουν μειωμένα επίπεδα γλυκανών μαννόζης. Οι ερευνητές βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα σε άτομα που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικά έλκη.

Υπάρχουν επίσης πολλές ενδείξεις από μελέτες in vitro και με ζώα που αποδεικνύουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του σώματος από τις δυσμενείς επιδράσεις των λεκτινών. Αυτοί είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που απαντάται συνήθως σε ορισμένα όσπρια, σπόρους, σπόρους και φασόλια. Οι λεκτίνες υπάρχουν επίσης σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα.

Οι λεκτίνες είναι ένα μεγάλο μέρος της Δυτικής δίαιτας και δεν αποικοδομούνται στο οξύ του στομάχου σας. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και δύσκολο να αφομοιώσει. Οι λεκτίνες μεταφέρονται από μικρόβια που τα χρησιμοποιούν για προσκόλληση σε κύτταρα ξενιστές.

Μελέτες που έγιναν in vitro και σε ζώα έχουν αποκαλύψει ότι η D-μαννόζη λειτουργεί ως ένας τύπος μορίου δόλωμα. Είναι ικανό να συνδέεται με διάφορα ερεθιστικά και αλλεργιογόνες ενώσεις που συνήθως δεσμεύονται με τη ζάχαρη μαννόζης στα κύτταρα. Αυτό προστατεύει το σώμα από αντιδράσεις που σχετίζονται με τη λεκτίνη, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και πιθανώς καρκίνο του παχέος εντέρου.


Πού να αγοράσετε σκόνη D-μαννόζης ;

Μπορεί να έχετε βαθιά κατανόηση της D-μαννόζης. Xi'an Fengzu Βιολογική Τεχνολογία, Ltd, ως Κίνα επαγγελματίας προμηθευτής της D-μαννόζης σε σκόνη , έχει αφιερώσει στην παροχή διάφορων μονομερών με ευνοϊκή τιμή. Μπορείτε να στείλετε e-mail απευθείας στο sales@fengzusw.com για ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματικές γνώσεις. Για μακροχρόνια συνεργασία, είναι διαθέσιμα δωρεάν δείγματα. Ανυπομονούμε την ερώτησή σας.


Back