Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Τα οφέλη της D μαννόζης-FZBIOTECH

Dec 20, 2017

Η D-Μαννόζη είναι μια φυσική απλή ζάχαρη που φαίνεται να είναι μια ασφαλής, πρακτική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος (UTI's). Η D-Μαννόζη απορροφάται οκτώ φορές πιο αργά από τη γλυκόζη και όταν προσλαμβάνεται, δεν μετατρέπεται σε γλυκογόνο ή αποθηκεύεται στο ήπαρ αλλά μάλλον πηγαίνει απευθείας στο ρεύμα αίματος από την άνω γαστρεντερική οδό. Ως εκ τούτου, η D-Μαννόζη φιλτράρεται κυρίως μέσω των νεφρών και κατευθύνεται προς την επένδυση της ουροδόχου κύστης αποτελείται από μόρια πολυσακχαριτών. Οι προβολές που μοιάζουν με δάχτυλο στην κυτταρική επιφάνεια των βακτηρίων Ε. Coli προσκολλώνται στα μόρια αυτά, προκαλώντας μόλυνση. Υπό την παρουσία ϋ-Μαννόζης, το Ε. Coli συνδέεται κατά προτίμηση με μόρια ϋ-Μαννόζης σχηματίζοντας ένα σύμπλεγμα το οποίο εκδιώκεται με την επόμενη αποβολή.


Τα σημαντικότερα οφέλη για την υγεία αυτής της ζάχαρης είναι η αντιμετώπιση της λοίμωξης των ουροφόρων οδών, η βελτίωση της υγείας της ουροδόχου κύστης και η ενίσχυση της πεπτικής υγείας.

1) ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΟΥΡΙΝΙΚΟΥ ΤΡΑΚΤΟΥ (UTIS)

Ο χυμός των βακκίνιων είναι γνωστός για την ικανότητά του να βοηθά στη θεραπεία μιας δυσάρεστης λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος. Αυτή η ικανότητα προέρχεται από τη δραστική ένωση της - D-μαννόζη. Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας UTI.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014, 308 γυναίκες που πάσχουν από συχνές UTI διαιρέθηκαν σε 3 ομάδες. Η πρώτη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με δόση 2 γραμμαρίων D-μαννόζης κάθε ημέρα για 6 μήνες. Οι άλλες ομάδες έλαβαν είτε ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο (νιτροφουραντοΐνη) που χρησιμοποιήθηκε για UTIs είτε δεν έλαβε καμία θεραπεία καθόλου.

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμασίας των 6 μηνών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μόνο το 14% των γυναικών που έλαβαν D-μαννόζη είχε υποστεί επανεμφάνιση της UTI της σε σύγκριση με το 20% της ομάδας συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Το 60% των ασθενών που δεν έλαβαν θεραπεία υπέφεραν από την επανάληψη της λοίμωξης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η D-μαννόζη είχε σημαντικό αποτέλεσμα στη μείωση του κινδύνου μιας επαναλαμβανόμενης UTI παρόμοιας με εκείνης του φαρμάκου συνταγογράφησης. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος παρενεργειών μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με την ομάδα που έλαβε νιτροφουραντοΐνη.


2) ΥΓΕΙΑ BLADDER

Εκτός από την αποδεδειγμένη ικανότητα αντιμετώπισης λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση άλλων καταστάσεων της ουροδόχου κύστης και στη βελτίωση της υγείας της ουροδόχου κύστης συνολικά.

Αρκετές μελέτες εξέτασαν τις επιδράσεις της ϋ-μαννόζης στην ικανότητα των βακτηρίων του Ε. Coli να προσκολληθούν στο κύτταρο ανθρώπινης ουροφόρου οδού. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν μειώθηκαν τα επίπεδα της D-μανόζης, έτσι αυξήθηκε η ικανότητα των βακτηρίων E.coli να προσκολληθούν στα κύτταρα.

Μια άλλη παρόμοια μελέτη έγινε γύρω από τον ίδιο χρόνο για να αναλυθούν οι επιδράσεις της σε αρουραίους που παράγουν υπερβολικά ούρα που σχετίζονται με το Ε. Coli. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα των βακτηρίων Ε. Coli ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν οι αρουραίοι υποβλήθηκαν σε θεραπεία με συμπληρωματική D-μαννόζη.


3) ΖΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μελέτες έχουν επίσης αποκαλύψει ότι η D-μαννόζη έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την πεπτική υγεία και να προστατεύσει από διάφορες πεπτικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των δωδεκαδακτυλικών ελκών, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου και πιθανώς ακόμη και του καρκίνου.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2014 αποσκοπούσε στην ανάλυση της σχέσης μεταξύ των γλυκοσυστατικών και των ασθενειών των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικά έλκη και γαστρικό καρκίνο. Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του γαστρικού σώματος ήταν επίσης πιθανό να έχουν μειωμένα επίπεδα γλυκανών μαννόζης. Οι ερευνητές βρήκαν παρόμοια αποτελέσματα σε άτομα που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικά έλκη.

Υπάρχουν επίσης πολλές ενδείξεις από μελέτες in vitro και με ζώα που αποδεικνύουν ότι η D-μαννόζη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του σώματος από τις δυσμενείς επιδράσεις των λεκτινών. Αυτοί είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που απαντάται συνήθως σε ορισμένα όσπρια, σπόρους, σπόρους και φασόλια. Οι λεκτίνες υπάρχουν επίσης σε ορισμένα λαχανικά και φρούτα.

Οι λεκτίνες είναι ένα μεγάλο μέρος της δυτικής δίαιτας και δεν αποικοδομούνται στο οξύ του στομάχου σας. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικούς και δύσκολο να χωνέψει. Οι λεκτίνες μεταφέρονται από μικρόβια που τα χρησιμοποιούν για προσκόλληση σε κύτταρα ξενιστές.

Μελέτες που έγιναν in vitro και σε ζώα έχουν αποκαλύψει ότι η ϋ-μαννόζη λειτουργεί ως τύπος μορίου δόλωμα. Είναι σε θέση να συνδέεται με διάφορα ερεθιστικά και αλλεργιογόνες ενώσεις που συνήθως δεσμεύονται με το ζάχαρο μαννόζης στα κύτταρα. Αυτό προστατεύει το σώμα από αντιδράσεις που σχετίζονται με τη λεκτίνη, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και πιθανώς καρκίνο του παχέος εντέρου.


Πού να αγοράσετε σκόνη D-μαννόζης;

Μπορεί να έχετε βαθιά κατανόηση της D-μαννόζης. Xi'an Fengzu Βιολογική Τεχνολογία, Ltd, ως επαγγελματίας προμηθευτής της Κίνας D-μαννόζης σε σκόνη, έχει αφιερώσει στην παροχή διάφορων μονομερών με ευνοϊκή τιμή. Μπορείτε να στείλετε e-mail απευθείας στο sales@fengzusw.com για ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματικές γνώσεις. Για μακρόχρονη συνεργασία, είναι διαθέσιμα δωρεάν δείγματα. Ανυπομονούμε την ερώτησή σας.


Back