Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Spirulina Powder ------ Υψηλή Συμπλήρωμα Πρωτεΐνης

Dec 24, 2015

Η σπιρουλίνα είναι μια φυσική σκόνη πλούσια σε πρωτεΐνες και μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, Β-βιταμινών και άλλων θρεπτικών ουσιών. Όταν συλλέγονται σωστά από μη μολυσμένες λίμνες και υδατορρεύματα, είναι μια από τις πιο ισχυρές διαθέσιμες θρεπτικές πηγές. Συνίσταται σε μεγάλο βαθμό από πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα και συνιστάται συνήθως σε χορτοφάγους λόγω της υψηλής φυσικής περιεκτικότητας σε σίδηρο. Είναι συχνά touted για το υψηλό περιεχόμενο B-12, αν και υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν αυτή η συγκεκριμένη μορφή είναι μια πλήρη και απορροφήσιμη μορφή του Β-12 και δεν το συνιστώ εντελώς αντί για τα ζωικά προϊόντα.

Ιδιότητες υγείας

Παρόλο που έχει γεύση σαν απομεινάρια λιμνών, η Spirulina έχει μερικές μεγάλες ιδιότητες που ενισχύουν την υγεία:
Η σπιρουλίνα είναι 65% πρωτεΐνη και αμινοξέα συμπεριλαμβανομένου του βασικού λιπαρού οξέως γ-λινολενικό οξύ (GLA), το οποίο έχει πάρει μεγάλη προσοχή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ειδικά όταν λαμβάνεται με άλλα συμπληρώματα ποιότητας ωμέγα-3 όπως το ζυμωμένο έλαιο του ήπατος γάδου. (Υποψιάζομαι ότι τα οφέλη του GLA στη σπιρουλίνα είναι ακόμη περισσότερα από αυτά που έδειξαν οι μελέτες, δεδομένου ότι αυτές οι μελέτες χρησιμοποιούν συχνά φυτικά έλαια για την πηγή GLA και οι άλλες φλεγμονώδεις ενώσεις στα φυτικά έλαια μπορούν να παρεμποδίσουν την αντιφλεγμονώδη ικανότητα.) περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Το GLA είναι δύσκολο να βρεθεί σε μια πηγή τροφής και κανονικά πρέπει να δημιουργηθεί από τον οργανισμό. Η σπιρουλίνα είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα με φυσικό περιεχόμενο GLA.
Η σπιρουλίνα περιέχει Ωμέγα 3-, 6 και 9 και είναι ιδιαίτερα υψηλή σε ωμέγα-3.
Η σπιρουλίνα είναι εξαιρετικά υψηλή στην χλωροφύλλη, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η σπιρουλίνα έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση βιολογικού σιδήρου και είναι εξαιρετική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για τα άτομα με αναιμία και δεν προκαλεί δυσκοιλιότητα. Οι πρωτεΐνες και τα θρεπτικά συστατικά της Spirulina είναι πολύ βιοδιαθέσιμα και εύκολα απορροφήσιμα.

Η σπιρουλίνα περιέχει βιταμίνες Β-1 (θειαμίνη), Β-2 (ριβοφλαβίνη), Β-3 (νικοτιναμίδιο), Β-6 (πυριδοξίνη), Β-9 (φολικό οξύ) βιταμίνη C, βιταμίνη D, βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Είναι επίσης πηγή καλίου, ασβεστίου, χρωμίου, χαλκού, σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου, φωσφόρου, σεληνίου, νατρίου και ψευδαργύρου.
Η σπιρουλίνα περιέχει πολλές χρωστικές ουσίες που μπορεί να είναι ευεργετικές και βιοδιαθέσιμες ».
Αυτή η Spirulina δοκιμάστηκε από ανεξάρτητο εργαστήριο και βρέθηκε ότι έχει μια ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) άνω των 24.000 η οποία είναι 4 φορές η βαθμολογία ORAC των βατόμουρων. Η βαθμολογία ORAC χρησιμοποιείται γενικά για τη μέτρηση της αντιοξειδωτικής ικανότητας και της συγκέντρωσης σε διάφορα τρόφιμα.
Η σπιρουλίνα είναι επίσης εξαιρετικά υψηλή σε ασβέστιο με πάνω από 26 φορές το ασβέστιο στο γάλα, καθιστώντας την εξαιρετική για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η σπιρουλίνα μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα με αλλεργίες και αλλεργικές αντιδράσεις.
Η περιεκτικότητα σε φωσφόρο της σπιρουλίνας καθιστά χρήσιμη ως μέρος ενός σχήματος αναμικροποίησης δοντιών.
Αναδυόμενα στοιχεία υποδεικνύουν ότι δεσμεύεται με ραδιενεργά ισότοπα και μπορεί να είναι χρήσιμη για έκθεση σε ραδιενέργεια ή ακτινοθεραπεία.
Η πρωτεΐνη στη σπιρουλίνα είναι άκρως χρήσιμη και έχει καθαρό ποσοστό χρησιμοποίησης πρωτεΐνης μεταξύ 50-61%
Η σπιρουλίνα μπορεί να δεσμεύσει με βαρέα μέταλλα στο σώμα και να βοηθήσει να τα αφαιρέσει.
Η σπιρουλίνα μπορεί να αυξήσει το κάψιμο λίπους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πώς να καταναλώνετε σπιρουλίνα
Όταν επιλέγετε Spirulina, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης 55%. Αυτό που χρησιμοποιώ σήμερα μπορεί να αγοραστεί εδώ και είναι επίσης το φθηνότερο Spirulina που έχουμε πουλήσει.
Έχει γεύση όπως νερό λίμνης, όμως, τόσοι πολλοί άνθρωποι προτιμούν τα συμπληρώματα όπως αυτή υψηλής ποιότητας σκόνη σπιρουλίνας.
Προσθέτω την σπιρουλίνα στα λαχανικά μου κάθε μέρα και λαμβάνω επιπλέον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το καλύτερο είναι να έχετε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού ανά ημέρα και 2 ή περισσότερες κουταλιές της σούπας κατά τη διάρκεια ασθένειας, μετά από έκθεση σε ακτινοβολία ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάνει φρικτή γεύση όμως!
Μπορείτε επίσης να ανακατεύετε σε νερό και να πιείτε ευθεία, αν και πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με αυτό. Ο φώσφορος το καθιστά χρήσιμο για το σκεύασμα επανέγχυσης του δοντιού και προτιμάται καλύτερα με μια πηγή Ωμέγα-3 όπως το ζυμωμένο έλαιο του ήπατος γάδου. Είναι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες έχουν βοηθήσει σε μερικούς με πόνο στις αρθρώσεις ή άλλους τύπους φλεγμονής.

Back