Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Τα οφέλη της φωσφατιδυλσερίνης-FZBIOTECH

Oct 10, 2017

Όντας ένα τέτοιο αναπόσπαστο τμήμα των κυτταρικών δομών μεμβράνης, η φωσφατιδυλσερίνη έχει δειχθεί ότι έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει πολλές πτυχές της υγείας σας. Η έρευνα σχετικά με τα οφέλη της φωσφατιδυλσερίνης επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη χρήση της φωσφατιδυλσερίνης που προέρχεται από εγκεφάλου αγελάδας - η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα. Ο κίνδυνος της νόσου των «τρελών αγελάδων» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον για τη χρήση αυτής της φόρμας, καθώς και την απαγορευτική δαπάνη που οφείλεται στην ανεύρεση μόνο 3g φωσφατιδυλσερίνης στον εγκέφαλο μιας αγελάδας. Ακόμη και με τις αποχρώσεις της διαθεσιμότητας και της δυναμικής της λειτουργίας, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων που δείχνουν ότι η φωσφατιδυλοσερίνη μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας με πολλούς θετικούς τρόπους.

1. Βελτιώνει τη μνήμη

Η φωσφατιδυλσερίνη έχει μελετηθεί ως ένας παράγοντας ανάκτησης μνήμης και ανάκτησης μνήμης σε πολλές διαφορετικές κλινικές συνθήκες. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι σε ηλικιωμένες γυναίκες, η φωσφατιδυλοσερίνη ήταν σε θέση να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσής τους στις ασκήσεις μνήμης. Αυτές οι γυναίκες ήταν εντός της ηλικιακής κλίμακας των 50-69 ετών και επιλέχθηκαν με βάση τους περιγράφοντας τις δυσκολίες στην εκτέλεση εργασιών που σχετίζονται με τη μνήμη. Η φωσφατιδυλσερίνη χορηγήθηκε στις μισές από αυτές τις γυναίκες σε δόση 100mg ή 300mg ημερησίως. Μετά από 6 μήνες, οι γυναίκες που έλαβαν τα συμπληρώματα φωσφατιδυλοσερίνης αποδείχθηκαν ότι υπερέβησαν σημαντικά την ομάδα του εικονικού φαρμάκου και άφησαν τους ερευνητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η φωσφατιδυλοσερίνη ήταν μια βιώσιμη προσέγγιση για να συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης και της γνωστικής λειτουργίας καθώς γερνάμε.

2. Μειώνει το στρες

Η φωσφατιδυλσερίνη έχει διερευνηθεί σε πολυάριθμες μελέτες για τον προσδιορισμό της δυνατότητάς της να βοηθήσει στη σταθεροποίηση και τη μείωση των επιπέδων κορτιζόλης - της ορμόνης «στρες». Ενώ πολλά συνεργαζόμενα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης με υπέρταση και γνωσιακό άγχος, τα επίπεδα κορτιζόλης συνδέονται βαθιά με τη φυσική δραστηριότητα. Μία μελέτη διερεύνησε τις επιδράσεις της φωσφατιδυλσερίνης στα επίπεδα κορτιζόλης των ανδρών που θεωρήθηκαν ως δραστήριοι ποδηλάτες - οι οποίοι είναι γνωστό ότι εκτελούν σωματικά αγχωτικές δραστηριότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους. Οι ερευνητές έδωσαν στους άντρες αυτής της μελέτης φωσφατιδυλσερίνη ως συμπλήρωμα από το στόμα και στη συνέχεια τους διέταξαν να εκτελούν ασκήσεις ποδηλασίας σε διάφορα στάδια σωματικής άσκησης. Διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έλαβαν τη φωσφατιδυλοσερίνη ήταν σε θέση να εκτελέσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ διατηρούσαν τα ίδια επίπεδα επιπέδων κορτιζόλης. Με απλά λόγια, η φωσφατιδυλοσερίνη φαίνεται να σας βοηθάει να πάτε σκληρότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς πρόσθετη πίεση!

3. Μειώνει τα συμπτώματα ADHD

Η Διαταραχή Υπερκινητικότητας Ελλειμματικής Προσοχής (ADHD) είναι ένα γνωστικό σύνδρομο το οποίο χαρακτηρίζεται από ακραία επίπεδα ενέργειας, συναισθηματική αστάθεια και δυσκολία εστίασης σε μεμονωμένα καθήκοντα για οποιαδήποτε δεδομένη χρονική περίοδο. Συνήθως, η ADHD συνδέεται άμεσα με τα παιδιά, αλλά μέχρι και το 4% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύεται ότι πάσχουν από αυτή τη διαταραχή επίσης. Τούτου λεχθέντος, μεγάλο μέρος της έρευνας που σχετίζεται με την ικανότητα της φωσφατιδυλσερίνης να βοηθά στη θεραπεία της ADHD επικεντρώνεται στην έρευνα για τα παιδιά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι σε διάστημα 15 εβδομάδων, οι εν λόγω εθελοντές που έλαβαν τη φωσφατιδυλοσερίνη έδειξαν σημαντική μείωση στα συμπτώματα της ανησυχίας και της παρορμητικής συμπεριφοράς. Συνολικά, η μελέτη αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φωσφατιδυλοσερίνη μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη θεραπεία των συμπτωμάτων ADHD. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν συνδυάζονταν φωσφατιδυλσερίνη με συμπλήρωμα ιχθυελαίου, η μείωση των συμπτωμάτων της ελλείψεως προσοχής μειώθηκε ακόμα περισσότερο.

4. Αυξάνει την ταχύτητα εκμάθησης

Η φωσφατιδυλσερίνη χρησιμοποιείται από πολλούς ως νοοτροπική ένωση για να βοηθήσει στην εξισορρόπηση άλλων νοοτροπικών ουσιών που προκαλούν αύξηση της πρόσληψης ακετυλοχολίνης, όπως το Racetams. Η φωσφατιδυλσερίνη έχει επίσης επιδείξει αξιοσημείωτη ικανότητα να ενισχύσει την συνολική ανάκληση και τις ταχύτητες εκμάθησης με ένα εντυπωσιακό ποσό. Μία μελέτη διερεύνησε την ικανότητα να εκτελεί διανοητικά καθήκοντα αμέσως μετά από έντονη άσκηση. Από τους εθελοντές που έλαβαν φωσφατιδυλσερίνη, ο συνολικός αριθμός σφαλμάτων στον υπολογισμό μειώθηκε σχεδόν κατά 40% και ο αριθμός των υπολογισμών που ολοκληρώθηκαν σημείωσε αύξηση 13%. Ενώ οι περισσότερες γνωστικές μελέτες γενικά θεωρούνται ότι λαμβάνουν χώρα σε ήρεμες και χαλαρές συνθήκες, είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε πώς η φωσφατιδυλοσερίνη είναι σε θέση να βοηθήσει στην ενίσχυση της ψυχικής απόδοσης μετά την αθλητική παράσταση. Είναι εκπληκτικό να πούμε ότι η φωσφατιδυλσερίνη μπορεί πολύ καλά να γίνει ιδιαίτερα περιζήτητη από τους αθλητές που θέλουν να συγκεντρώσουν ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μετά από όλα, το να παίζεις πιο έξυπνα είναι γνωστό ότι αγωνιζόμαστε να παίζουμε σκληρότερα σε πολλές περιπτώσεις.

Που να αγορασετε Phosphatidylserine;

Μπορεί να έχετε βαθιά κατανόηση της Φωσφατιδυλσερίνης. Xi'an Fengzu Βιολογική Τεχνολογία, Ltd, ως Κίνα επαγγελματίας προμηθευτής Φωσφατιδυλσερίνης, έχει αφιερώσει στην παροχή διάφορων Φωσφατιδυλσερίνης με ευνοϊκή τιμή. Μπορείτε να στείλετε e-mail απευθείας στο sales@fengzusw.com για ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματικές γνώσεις. Για μακρόχρονη συνεργασία, είναι διαθέσιμα δωρεάν δείγματα. Ανυπομονούμε την ερώτησή σας.


Back