Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Διατροφική αξία της σκόνης Matcha

Mar 17, 2016

Τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση τσαγιού τσάι matcha περιλαμβάνουν βελτιωμένη πνευματική εγρήγορση και σαφήνεια, ισχυρότερη ανοσολογική άμυνα και αποτοξίνωση. Οι πολυφαινόλες και τα πλούσια σε κατεχίνη matchesa προάγουν τη χαλάρωση και συμβάλλουν ωφέλιμα στην πρόληψη και θεραπεία διαφόρων ιατρικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών, μυκητιακών και ιικών λοιμώξεων, του καρκίνου και του διαβήτη τύπου 2. Η σκόνη πράσινου τσαγιού Matcha βοηθά επίσης στη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας, της γαστρεντερικής υγείας και λειτουργεί ως ένα εξαιρετικό ενισχυτικό ενέργειας.

Τι είναι το Matcha;
Το Matcha ή maccha είναι μια λεπτή σκόνη, λαμπερή σκόνη σμαραγδιού- πράσινου τσαγιού . Είναι ένα φυσικό βιολογικό πράσινο τσάι που ήταν η καρδιά της διάσημης ιαπωνικής τελετής τσαγιού για πάνω από 900 χρόνια. Οι βουδιστές μοναχοί τιμούσαν το τσάι matcha ως το «ελιξίριο υγείας» για τη δυνατότητά του να αυξήσει τη συγκέντρωση και να ενισχύσει το μεταβολισμό.
Αρχίζοντας στην Κίνα τον 9ο αιώνα, η σκόνη matcha χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Εντούτοις, η λέξη της έχει διαρρεύσει κάπως στην Κίνα. Η οργανική σκόνη πράσινου τσαγιού matcha ήταν μόνο μετά την είσοδο των βουδιστών μοναχών της Ιαπωνίας από την Ιαπωνία στο τέλος του δωδέκατου αιώνα, την τελειότητα στην καλλιέργεια του αγώνα. Η σκόνη Matcha εξακολουθεί να μην αναπτύσσεται, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 0,6% της συνολικής απόδοσης τσαγιού.

Η σκόνη Matcha παρασκευάζεται από ένα υψηλής ποιότητας φύλλο που καλλιεργείται με σκιά, γνωστό ως tencha. Οι θάμνοι τσαγιού προστατεύονται για να αποφευχθεί η έκθεση του άμεσου ηλιακού φωτός που μειώνει το ρυθμό της φωτοσύνθεσης και επιβραδύνει την ανάπτυξη των φυτών. Αυτό παρέχει στα φύλλα μια πιο σκούρα πράσινη απόχρωση και διεγείρει την παραγωγή χλωροφύλλης και αμινοξέων.

Η συγκομιδή της φύσης σκόνη matcha γίνεται με το χέρι για να εξασφαλιστεί η επιλογή των νεότερων και μικρότερων φύλλων για το καλύτερο ποιοτικό τσάι. Σε αντίθεση με άλλα πράσινα τσάγια, τα φύλλα που χρησιμοποιούνται για matcha είναι για λίγο στον ατμό για να τα προστατεύσουν από την οξείδωση και να διατηρήσουν τη γεύση και το θρεπτικό τους περιεχόμενο. Αυτό ακολουθείται από εξαιρετικά λεπτή άλεση των φύλλων tencha με τη χρήση γρανιτικών μύλων πέτρα με αποτέλεσμα μια όμορφη πράσινη σκόνη που είναι η πρώτη ύλη για ταιριάζει ταιριάζουν τσάι. Αφού είχε βραβευτεί στην Ιαπωνία εδώ και πολλά χρόνια, η πρόσφατα καθαρή σκόνη matcha έχει κερδίσει αναγνώριση στο δυτικό κόσμο αποδίδοντας τη μοναδική της γεύση και αξιοσημείωτες θεραπευτικές ιδιότητες.

Που να αγορασετε το Matcha Powder ;
Μπορεί να έχετε βαθιά κατανόηση της Matcha Powder . Xi'an Fengzu Βιολογική Τεχνολογία, Ltd, ως Κίνα επαγγελματίας προμηθευτής φυτικών εκχυλισμάτων και μονομερών, έχει αφιερώσει στην παροχή διαφόρων εκχύλισμα καθαρού φυτού και μονομερούς με ευνοϊκή τιμή. Μπορείτε να στείλετε e-mail απευθείας στο sales@fengzusw.com για ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματικές γνώσεις. Για μακρόχρονη συνεργασία, είναι διαθέσιμα δωρεάν δείγματα. Ανυπομονούμε την ερώτησή σας.


Back