Banner
Σπίτι > Η γνώση > Περιεχόμενο

Μελατονίνη Ιατρικές χρήσεις

Mar 07, 2017

Η σκόνη μελατονίνης , επίσης γνωστή ως Ν-ακετυλ-5-μεθοξυτρυπταμίνη, είναι μια ορμόνη που παράγεται από τον επίφυτο αδένα σε ζώα και ρυθμίζει τον ύπνο και την εγρήγορση. Η μελατονίνη παράγεται επίσης σε φυτά όπου λειτουργεί ως πρώτη γραμμή άμυνας έναντι οξειδωτικού στρες.

Ιατρικές χρήσεις

Διαταραχή ύπνου

Η μελατονίνη έχει δείξει υπόσχεση στη θεραπεία των διαταραχών του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης σε παιδιά με υποκείμενες δυσκολίες ανάπτυξης του νευρικού συστήματος. Ως πρόσθετο στην αντιυπερτασική θεραπεία, η μελατονίνη παρατεταμένης αποδέσμευσης έχει βελτιώσει τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης σε άτομα με νυκτερινή υπέρταση.

Τα άτομα με διαταραχές ύπνου του κιρκαδιανού ρυθμού μπορούν να χρησιμοποιήσουν από του στόματος μελατονίνη για να βοηθήσουν στην είσοδο (βιολογικός συγχρονισμός στη σωστή φάση) στον κύκλο περιβάλλοντος-φωτός-σκοταδιού. Η μελατονίνη μειώνει την καθυστέρηση έναρξης ύπνου σε μεγαλύτερο βαθμό σε άτομα με διαταραχή φάσης ύπνου με καθυστέρηση σε σχέση με τα άτομα με αϋπνία.

Η μελατονίνη έχει μελετηθεί για την αϋπνία στους ηλικιωμένους. Η μελατονίνη παρατεταμένης αποδέσμευσης έχει δείξει καλά αποτελέσματα στη θεραπεία της αϋπνίας σε ηλικιωμένους ενήλικες. Η βραχυπρόθεσμη θεραπεία (μέχρι τρεις μήνες) μελατονίνης παρατεταμένης αποδέσμευσης βρέθηκε ότι είναι αποτελεσματική και ασφαλής στη βελτίωση της λανθάνουσας κατάστασης του ύπνου, της ποιότητας του ύπνου και της επιφυλακής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Jet lag και εργασία με βάρδιες

Η μελατονίνη είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων της καθυστέρησης του αεριωθούμενου αερίου, ιδιαίτερα στην ανατολική διαδρομή, προωθώντας την απαραίτητη επαναφορά της φάσης ύπνου-αφύπνισης του σώματος. Αν όμως ο χρονισμός δεν είναι σωστός, μπορεί να καθυστερήσει την προσαρμογή.

Η σκόνη μελατονίνης φαίνεται να έχει επίσης περιορισμένη χρήση έναντι των προβλημάτων ύπνου ατόμων που εργάζονται σε περιστροφικές ή νυχτερινές βάρδιες.

Πονοκέφαλοι

Τα προσωρινά στοιχεία δείχνουν ότι η μελατονίνη μπορεί να συμβάλει στη μείωση ορισμένων τύπων πονοκεφάλων, συμπεριλαμβανομένων των πονοκεφάλων των ομάδων.

Καρκίνος

Μια ανασκόπηση του 2013 από τα Εθνικά Ινστιτούτα Καρκίνου διαπίστωσε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση είναι ασαφή. Μια ανασκόπηση των ανοιχτών κλινικών μελετών του 2005 διαπίστωσε μειωμένο ποσοστό θανάτου, αλλά χρειάζονται τυφλές και ανεξάρτητα διεξαχθείσες τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές.

Πέτρες στη χολή

Η παρουσία μελατονίνης στη χοληδόχο κύστη έχει πολλές προστατευτικές ιδιότητες, όπως μετατροπή της χοληστερόλης στη χολή, αποτροπή του οξειδωτικού στρες και αύξηση της κινητικότητας των χολόλιθων από τη χοληδόχο κύστη.

Προστασία από ακτινοβολία

Τόσο οι μελέτες σε ζώα όσο και σε ανθρώπους έδειξαν ότι η μελατονίνη προστατεύει από την προκαλούμενη από ακτινοβολία κυτταρική βλάβη. Η μελατονίνη και οι μεταβολίτες της προστατεύουν τους οργανισμούς από το οξειδωτικό στρες με την απομάκρυνση των αντιδραστικών ειδών οξυγόνου που παράγονται κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Σχεδόν το 70% της βιολογικής βλάβης που προκαλείται από ιονίζουσα ακτινοβολία εκτιμάται ότι οφείλεται στη δημιουργία ελεύθερων ριζών, ιδιαίτερα στη ρίζα υδροξυλίου που προσβάλλει το DNA, τις πρωτεΐνες και τις κυτταρικές μεμβράνες. Η μελατονίνη έχει περιγραφεί ως ένα ευρέως προστατευτικό, άμεσα διαθέσιμο και από του στόματος αυτο-χορηγούμενο αντιοξειδωτικό το οποίο είναι χωρίς μεγάλες γνωστές παρενέργειες.

Εμβοές

Υπάρχει προσωρινή απόδειξη οφέλους για τη θεραπεία της εμβοής.

Πού να αγοράσετε σκόνη μελατονίνης;

Μπορεί να έχετε βαθιά κατανόηση της σκόνης μελατονίνης. Xi'an Fengzu Βιολογική Τεχνολογία, Ltd, ως Κίνα επαγγελματίας προμηθευτής του μονομερούς, έχει αφιερώσει στην παροχή διάφορων μονομερών με ευνοϊκή τιμή. Μπορείτε να στείλετε e-mail απευθείας στο sales@fengzusw.com για ανταγωνιστικές τιμές και επαγγελματικές γνώσεις. Για μακρόχρονη συνεργασία, είναι διαθέσιμα δωρεάν δείγματα. Ανυπομονούμε την ερώτησή σας.


Back